Татяна Буруджиева: На евроизборите догодина "Възраждане" може да е втора политическа сила

0
"Възраждане" е на път да стане член на групата от партии с нарастващо влияние, коментира доц. Буруджиева
"Възраждане" е на път да стане член на групата от партии с нарастващо влияние, коментира доц. Буруджиева Снимка: БГНЕС

"Възраждане" е на път да стане член на групата от партии с нарастващо влияние, коментира доц. Буруджиева

Има раздвижване по отношение на Шенген, това трябва да го признаем на правителството. Голямата новина е високата оценка за МВР. След десетина години говорене за Шенген, това е новото. За първи път чуваме от партньорите си от ЕС изключително висока оценка за това, което реално е свършено. Това заяви доц. Татяна Буруджиева в предаването "Денят започва" по БНТ.

Темата за свалянето на вътрешния министър е вътрешнокоалиционна. Когато се повдигна темата, ГЕРБ казаха "не сме съгласни". Следващата седмица темата изчезна. Относно Шенген това не е някакво наше постижение. Отпадането на въздушната граница е вътрешно политическо развитие първо в Австрия, после и в Нидерландия, коментира експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

Българското общество не се е фокусирало върху Шенген. Това е част от политическата игра, макар че е важно за бизнеса и за хората, които пътуват. Това заяви социологът Добромир Живков. "Не изглежда като спечелена победа, но ставаме свидетели на борба от 14 години, която ще постигне своето разрешение. Пътят на България е ясен - Шенген, еврозоната", каза още той.

Евроизбори

Дебатът в Европа е много интензивен. Покрай кампанията за евроизборите ще станат ясни позициите на държавите за пренаписване на договорите, включително и Лисабонския договор, смята доц. Буруджиева.

Тя заяви, че очаква на евроизборите догодина "Възраждане" да е втора политическа сила. "Те са на път да станат член на групата от партии с нарастващо влияние", добави още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    LOL
    Яко! Повече такива статии да пускате, че да се радваме на вгъзродените фантазии в коментарите :D Само, че резИлтатите на вГъзраждане са доста зле на местните избори и им се очертава пълен провал на мечтаните предсрочни парламентарни. Я да си припомните колко кметове и общински съветници успяхте да вкарате където и да е на изборите преди 2 месеца :D Не ви ли отрезвяват тия избори бе? Преди тях фантазирате масово как вземате властта, а като загубите мълчите 2 месеца докато утихне и пак почвате с фантазиите :D Това някаква тактика за надъхване на малоумниците преди избори ли е? :D
  • 2
    5
    До УЖАС
    То е ясно, че тази измекярка лъже безпардонно, но "избирателите" щом си избраха (като не гласуваха) Бенчи некадърника за втори мандат, може и подобни простотии да сътворят! ;)
  • 0
    4
    До ужас
    Още ли не си заминал.
  • -2
    3
    УЖАС
    пази боже ,ако избирателите направят такава глупост ,по-добре да бягаме някъде,с такива не се живее,то тези не са стока ,обаче Възраждане са голяма излагация
  • 13
    2
    Дай, Боже!
    Ха дано „Възраждане“ да са на първо място и на предсрочните (О-о-о-о, ще има, ще има!) парламентарни избори, че да приключваме с педерастията на €врогейския ви съюз и „партньорите“ ви от НАТО и посолствоТО! Нова година – нов късмет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари