Празничен концерт за 3 март

0
Церемонията ще се състои от 11 ч. пред Паметника на Свободата в Русе
Церемонията ще се състои от 11 ч. пред Паметника на Свободата в Русе

В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 139 години от Освобождението, Община Русе организира Тържествена церемония и Празничен концерт - спектакъл.

Церемонията ще се състои от 11 ч. пред Паметника на Свободата, като по случай празника, слово ще произнесе г-н Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе. Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

В чест на светлата дата ще бъде строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове ще свири Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. В церемонията ще се включат още певици от ФТТ „Найден Киров“ и НУИ „Проф. В. Стоянов“.

По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя. Водещи на събитието ще бъдат актьорите от ДТ „С. Огнянов“ Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров.

В 12 ч. празничното честване ще продължи с концерт - спектакъл на Голяма сцена на Доходно здание.

В атрактивната програма ще участват ФТТ „Найден Киров“ с гл. худ. ръководител Богдан Донев, Хор „Св. Георги Победоносец“ при ОМД с диригент Мина Влайкова, Балет „Мираж“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Томова, Вокална група „Приста“ при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, Детска театрална работилничка при ОбДЦКИ, ръководена от Ралица Константинова, Студио „Икономов“ при ВЧ „Зора 1866“ с ръководител Вили Икономов, както и актьорите от Русенския драматичен театър Ивайло Спасимиров, Ивайло Ненов и Кадри Хабил. Сценарият и режисурата са дело на актрисата Ралица Константинова, сценограф – Виолета Радкова, видео - Венцислав Михов.

Концертът е с вход свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари