Търсят доброволци за председателството ни на ЕС

0
Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите
Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите

Всички млади хора, които искат да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, ще могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Министър Павлова удължи с десет дни срока за подаване на документи. Мотивът е, че много студенти имат интерес да се включат в провеждане на председателството, но заради лятната ваканция не са могли да получат информация или да подадат документи.

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Те ще имат ключова роля за първите впечатления от България като домакин. В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата ни се очаква да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

Ще се разчита на няколко основни групи доброволци: доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво; доброволци, обслужващи информационните бюра; доброволци, подпомагащи дейността на пресцентъра на председателството;

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари