Таксиметров шофьор върна на клиент забравени 5 000 евро

2
Иван Настев: Дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа
Иван Настев: Дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа Снимка: bTV

Иван Настев: Дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа

Телефони и ключове. Това са забравените вещи, които Иван Настев най-често намира в таксито си. Този следобед обаче при обичайната си смяна се натъква на значителна сума пари от 5 хил. евро на задната седалка.

"Хората бяха английскоговорящи и искаха да ги закарам в центъра. Семейство от типа мама, татко и аз, в случая дъщеря", казва Иван пред екипа на bTV Бизнес Новините.

Иван оставя клиентите си в центъра и след малко получава обаждане от диспечeр на компанията, който му съобщава, че пътникът е загубил портфейла си и е възможно той да е останал в колата му.

"Спрях, обиколих колата. Портмонето на клиента му е изпаднало между колата и прага. Той не е усетил, тъй като плати с кредитна карта и слизайки даже не се е чуло, не се е усетило."

От компанията казват на шофьора да се върне в хотела, от който е взел семейството, защото те са там. Там обаче го очаква нова изненада. Момиче, което се представя за дъщеря на собственика на парите.

"Да ми кажеш викам имената на баща си. Викам аз не те познавам, ти може да си всеки. И тя каза първото и сега викам да ми кажеш второто, защото аз и второто искам да знам. Давам ти ги, ето това е за баща ти", казва таксиметровия щофьор на момичето.

Момичето преброява парите, свързва се с баща си и потвърждава, че сумата е същата. А Иван си тръгва доволен и казва, че не би задържал пари, които не са негови.

"Не мога да кажа, че всички са коректни. Хората са различни, но правилното за мен е това, което направих, дори не се замислих. Какво да се замисляш, това не са твои пари, това не е твоя вещ, ти си имаш работа. Като не ти харесва тая работа ще я смениш, ще се развиваш, ще правиш каквото трябва", добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари