Мъж от Девин намери портфейл с голяма сума пари и го предаде в полицията

1
Случката за кратко помрачава почивката на семейство от Дулово
Случката за кратко помрачава почивката на семейство от Дулово Снимка: БНТ

Една история за доброто.

Мъж от Девин намери портфейл със сума, колкото месечната му заплата, и го предаде в районното управление. Собственикът на портфейла си го потърсил на следващия ден, информира БНТ.

В края на юли семейство Христови от Дулово са на почивка в Девин. На третия ден ваканцията им е помрачена, защото Светлана губи портфейла си на паркинг около басейн в града.

"Парите не бяха малко, защото в началото на почивката още. И няма да пресоля ако кажа, че вечерта не беше приятна. Не можахме и да спим. Никой на никой не говореше", каза Светлана Христова.

Семейството се върнало около басейна с надеждата, че някой е намерил портфейла, помолили служителите да проверят и записите от камерите, но нямало как да ги видят.

"Вследствие на това, че токът е изгаснал записи повече не е имало на камерите. И съпругът ми каза тогава това ти е за урок и колкото по-бързо забравиш какво се е случило, толкова по-добре", допълни Светлана Христова.

Георги Воденичаров работи в полицейското управление на Девин. С племенника му се разхождали и забелязали изгубения портфейл.

"Забелязахме, че има сравнително голяма сума пари, както във валута, така и в български лева. И по-най-бързия начин ги предоставихме в районното управление", уточни Георги Воденичаров.

В портфейла нямало лични документи и Светлана загубила надежда, че ще го открие. Въпреки това на следващия ден го потърсила в полицейското управление. След като се уверил, че тя е собственикът, дежурният полицай разказал на Светлана, че портфейлът е намерен от служител на районното.

"Знаете ли, че парите, които са вътре, са колкото месечната му заплата. Такова чувство на благодарност ме обзе и си помислих, че доброто няма да умре. За миг не се е поколебал, намирайки го и го е предал", уточни Светлана Христова.

"Аз съм възпитан по този начин. Просто добри намерения и човечност. Нищо друго", добави Георги Воденичаров.

Семейство Христови оставили пари на Георги да се почерпи. Решили да му благодарят и с писмо до вътрешния министър, шефа на полицията в Девин и кмета на града.

"Радвам се, че има още толкова будни граждани, които вярват в системите на МВР и се надявам, че бях полезен", каза още Георги Воденичаров.

Семейство Христови готвят изненада за Георги и обещават да не пропускат да му честитят имения ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари