Такси води умрял в Спешно отделение

1
Мъжът бил докаран за да бъде лекуван
Мъжът бил докаран за да бъде лекуван

Починал мъж бе докаран с такси в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница, за да бъде лекуван. Куриозният случай шокира дежурните лекари в сряда преди обед.

62-годишният Димитър Христов от близкото до града с. Еленово починал в дома си около 7 ч сутринта. След като спрял да диша и да се движи, близките изпаднали в паника и извикали екип на Спешния център. "Веднага на адреса е пристигнала линейка, а лекар е констатирал смъртта.

Човекъът е бил починал. Обяснил на роднините след 2 часа да отидат в Спешния център, за да му се издаде смъртен акт. Вместо това обаче часове по-късно близките докарали починалия с такси пред отделението", каза директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Пред шокираните медиците близките обяснили, че се надяват мъжът да е жив. Той имал мозъчен тумор от доста време и състоянието му било тежко. Преди седмица по същия начин изпаднал в такова състояние, но се оказало, че е жив.

Тогава спешната намеса на лекари, го е върнала към живота. И сега роднините смятали, че той може да бъде стабилизиран. Починалият бил безработен от дълги години, а семейството му живеело бедно. "Вероятно не са успели в първите часове да осмислят безвъзвратната загуба на родственика си и са се надявали животът му да продължи, но за първи път са сблъскваме с такъв случай", коментираха медиците.

Преди време доктор от спешния център бе извикан на адрес в Благоевград, за да съживява починал ден по-рано. Тогава при поклонението пред ковчега с тялото, на опечален роднина му се е сторило, че мъртвият се изпотява и мърда.

Пристигналият спешен екип бе принуден, под заплахата от саморазправа с роднините, да бие инжекция в сърцето на мъртвеца, но той така и не се съживил. След това пък лекарят бе обвинен, че с инжекцията окончателно убил почналият да се съвзема мъртвец. Наложи се вътрешна проверка на случая, която констатира, че лекарска грешка няма.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари