Таен параклис на Свети Николай сбъдва желания

0
На територията на община Рила са запазени много параклиси, като всички са построени на места на стари оброчища
На територията на община Рила са запазени много параклиси, като всички са построени на места на стари оброчища

На територията на община Рила са запазени много параклиси, като всички са построени на места на стари оброчища.

Повечето от тях са свързани с интересни легенди и предания. Но един от тях се отличава от останалите. В центъра на квадрата, който чертаят селата Стоб, Мурсалево, Смочево и град Рила, се намира свято място, почитано от хората заради чудотворното изображение на свети Николай Чудотворец, пише "Марица".

Иконата върши чудеса в едноименния параклис в община Рила. Това свидетелстват не само хората от местното паство, но и всеки, който с вяра е пристъпил към сакралното място. Вече няколко книги за посетители са напълно изписани с благодарности, а хиляди бележки стоят закичени в рамката на иконата до лика на светеца.

Бездетни двойки, немощни и болни стари хора, поклонници с най-различни житейски проблеми са записали имената си в книгата за посетители с благодарност към светеца за сторено чудо. „Мястото е много силно и идвам тук, за да се презаредя, чувствам прилив на сили и ме обзема спокойствие.

Сякаш намирам отговор на проблемите, които ме терзаят" - споделят много от посетителите. Те са убедени, че тук, не само близо до иконата на свети Николай, но и в района, желанията се сбъдват, а мечтите стават реалност. Поклонниците също споделяли, че в съня си са видели самия светец, който им посочва начините за изцеление или техни грешки, които трябва да поправят.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари