СЗО призова да бъдат отменени масови прояви по празниците

0
Има доказателства, че Омикрон се разпространява по-бързо от Делта и ваксинирани и преболедували коронавирус също могат да се заразят, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус
Има доказателства, че Омикрон се разпространява по-бързо от Делта и ваксинирани и преболедували коронавирус също могат да се заразят, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус Снимка: АР

Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по празниците в името на общественото здраве на фона на бързото разпространение на новия вариант на коронавируса Омикрон

Има доказателства, че Омикрон се разпространява по-бързо от Делта и ваксинирани и преболедували коронавирус също могат да се заразят, предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, предаде БНР.

Той призова страните по света да вземат трудните решения, необходими за прекратяване на пандемията в рамките на 2022 година.

Ако искаме да прекратим пандемията догодина, трябва да сложим край на неравенството и да осигурим ваксинирането на 70 процента от населението на всяка страна до средата на 2022-а.

Повече от 3 300 000 души с Covid са починали тази година, това е повече от миналогодишните жертви на малария, ХИВ и туберкулоза, отбеляза Гебрейесус.

С оглед наближаващите празници в края на годината Гебрейесус призова за ограничаване на струпването на хора, което би създало много подходяща среда за разпространение на Омикрон.

По-добре да бъдат отложени или отменени някои прояви, отколкото да умрат хора, настоя Гебрейесус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари