Свиха спестяванията на стар ерген

0
В селото се говори,че Георги бил скрънза, карал предимно на хляб и мляко
В селото се говори,че Георги бил скрънза, карал предимно на хляб и мляко

Мъжът от шуменското село Велино живеел на хляб и мляко, цяла нощ полицаи с буса на криминалистичната лабораторията правили оглед.

В събота вечерта по-големия брат на 52-годишния стар ерген Георги Г. от шуменското село Велино, за когото говори, че имал скрити пари, отишъл да му иска малка сума на заем. Баткото Иван също бил неженен, пенсионер бил, но имал спешна нужда от пари и отишъл да се примоли за заем на Георги, разказва 24 часа.

Георги отишъл до скришното място, където държал спестяванията си от 10 000 лв., но след минути се върнал и казал: „Брат ми, парите ги няма”. Тогава разплакан Иван отишъл до селския кмет за помощ, той пък повикала полицията и цяла нощ криминалистите с буса на криминалистичната лаборатория осветявали мястото, където според Георги държал парите си. Направили оглед и разпитали съседи.

По данни на полицията в Шумен собственикът обявил, че кражбата е станала за времето от 14 до 29 юли, но на медиите това беше съобщено днес. Парите били в метална кутия, скрита в житото, складирано в стопанската постройка в двора на къщата му на ул.”Васил Левски” в селото. Георги живеел сам. И брат му и родителите им живеели в същото село, всеки си имал къща и двор. Имал стадо от 40 овце и 4-5 крави и добри пари изкарвал.

Според нашите източници не се изключва и версията за инсценировка на кражба, но ако е така, след като е вдигнал на крака полицията в Шумен, това едва ли ще му се размине, коментират местните шерлокхолмовци.

Друга версия е, че някой го е проследил и е видял, че крие парите си в сеновала в житото. Може и някой път като си е пийнал в селска кръчма да се е похвалил и да е издал скривалището си.

Има и заподозрени, но за сега от полицията отказват информация, кметът също не желае да говори. Според наши източници по време на огледа е присъствал и прокурор от Шумен. Започнато е досъдебно производство.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари