Обраха един от най-богатите българи

1
Пари, злато и накити за близо 3 милиона лева са изнесени от сейф от дома на Петър Петров - Ретрото
Пари, злато и накити за близо 3 милиона лева са изнесени от сейф от дома на Петър Петров - Ретрото Видео: Нова Телевизия

Пари, злато и бижута за 3 милиона лева са откраднати от дома на шуменския бизнесмен Петър Петров – Ретрото.

Крупната кражба е била извършена във вторник, а Ретрото е сочен за един от най-богатите българи от зората на демокрацията, предаде "24 часа". 

По неофициална информация е отворен сейф в дома на Петров, допълва Нова Телевизия.

Къщата му се охранява от пазач на входа и две кучета. Има и видеонаблюдение.

Криминалисти вече са направили два огледа на мястото на престъплението.   

От огромната му къща, която шуменци наричат „хасиендата”, са били изнесени,  според прессъобщение на Апелативна прокуратура Варна /АП/ „вещи” на стойност около 3 000 000 лв. В съобщението не се споменават дори инициалите на бизнесмена.

Къщата с голям двор и дори параклис в нея, се охранява поне с 6 камери, разположени в четирите краища на оградата, на покрива и върху стаичката на пазача. Къщата не е включена към СОТ, но има собствена жива охрана денонощно. В двора немска овчарка пази, а пред централния вход има вързано и видимо безпородно, улично куче, което също си има къщичка.

Самият Петров не е бил в тази къща по време на кражбата, той има и други имоти и най-често живее в къщата си край язовира на село Васил Друмево.

Най-печелившият бизнес на Петър Петров и на брат му Ванко беше закупуването през 90-те години на миналия век на свинекомплекса край Шумен, разказва "24 часа". По късно обаче дружеството ПХЖ „Брадърс Комерс” беше продадено на казахстански инвеститори. Купи и хлебозавода край Шумен, но и него продаде. В момента фирмата на двамата братя се занимава с изкупуване на земеделски земи. В зората да демокрацията младият Петров започнал бизнеса си с квартален ресторант, наречен „Ретро” и от там останал прякорът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари