Свидетел: В КТБ подписвахме празни бланки и ги заключвахме в каси

0
Те стояха заключени в каси, заяви пред спецсъда бившият изпълнителен директор на трезора Орлин Русев
Те стояха заключени в каси, заяви пред спецсъда бившият изпълнителен директор на трезора Орлин Русев Снимка: БГНЕС

Подсъдими по делото са 18 души, начело с укриващия се от 2014 г. в Сърбия Цветан Василев, срещу когото делото се води задочно

Всички изпълнителни директори на КТБ подписвахме празни бланки с логото на банката, които стояха заключени в каси, заяви пред спецсъда бившият изпълнителен директор на трезора Орлин Русев, предава Канал 3.

Той е вторият свидетел по делото за източването на 2,5 млрд.лв. от банката към "кухи" дружества, контролирани от Василев. Те са били обединени под общото название "Фирмата", чийто главен счетоводител Бисер Лазов пръв даде показания пред съда в продължение на месеци.

Подсъдими по делото са 18 души, начело с укриващия се от 2014  г. в Сърбия Василев, срещу когото делото се води задочно. Обвиненията са за източването на КТБ и за престъпления по служба срещу ръководители на КТБ.

КТБ съществуваше практика празни бланки да бъдат подписвани от изпълнителните директори и те да стоят заключени в касите - аз държах в моята каса бланки на другите изпълнителни директори, а те в касите си - бланки с моя подпис. Това се правеше с цел, когато в петък отсъства част от изпълнителните директори да може да бъде издадена банкова гаранция по рамкови договори, по които трябва да се даде банкова гаранция. Такъв документ с мой подпис е взет от касата на колега и е създаден текст с невярно съдържание. Заявявам, че аз никога не бих използвал техни подписи за документи със съдържание, което да ги набеди или злепостави", заяви Орлин Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари