Светлана Ангелова: Не смятам, че държавата бездейства по казуса с въздуха в Русе

1
Искам дебело да подчертая, че местната власт трябва да си свърши работата, отсече депутатката от ГЕРБ
Искам дебело да подчертая, че местната власт трябва да си свърши работата, отсече депутатката от ГЕРБ

Не смятам, че държавата бездейства по казуса с въздуха в Русе, но са необходими още усилия.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ от 19-ти Многомандатен избирателен район – Русе Светлана Ангелова по време на изслушването на министър Емил Димитров в Комисията по околна среда и води за качеството на въздуха в Русе.

Като гражданин не мога да остана равнодушна и да не подкрепя позицията на русенци по отношение на чистотата на атмосферния въздух в Русе. В качеството си на народен представител съм сезирала нееднократно за този проблем, за съжаление превърнал се в ежедневие за русенци. Искам дебело да подчертая, не смятам, че държавата бездейства.“, допълни още Светлана Ангелова.

Само по себе си МОСВ без съдействието и ангажимента на всички компетентни институции, най-вече на местната власт, няма как да постигне положителни резултати в тази посока“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Според нея са необходими още усилия, за да бъде въздухът на Русе чист. „Затова е нужна още по-добра работа и координация на всички компетентни институции на място. Освен РИОСВ – Русе, РЗИ, Инспекцията по труда, противопожарна безопасност и искам дебело да подчертая и местната власт“, каза още Ангелова.

По думите ѝ е необходим по-строг контрол на всички предприятия, потенциални източници на миришещи вещества, както и проверка на издадените комплексни разрешителни и системен мониторинг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари