Тялото на Алексей Навални беше предадено на майка му

1
Това обяви неговата говорителка Кира Ярмиш и каза, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе "по начина, по който семейството иска"
Това обяви неговата говорителка Кира Ярмиш и каза, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе "по начина, по който семейството иска" Снимка: Bloomberg

Това обяви неговата говорителка Кира Ярмиш и каза, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе "по начина, по който семейството иска"

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно и неочаквано в затвора миналата седмица, е предадено на майка му, написа неговата говорителка Кира Ярмиш в социалната медийна платформа X в събота, предаде bTV.

Ярмиш каза, че не знае дали властите ще позволят погребението да се проведе "по начина, по който семейството иска и по начина, по който Алексей заслужава".

По-рано през деня Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "мъчи" трупа му, предава Ройтерс.

В шестминутно видео в YouTube тя обвини Владимир Путин, че държи тялото на Навални като заложник и постави под съмнение вярата му в християнството.

Майката на Навални Людмила каза в петък, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публично погребение. Тя каза, че служител ѝ е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага.

В събота сътрудници на Навални казаха, че властите са заплашили да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, освен ако семейството му не се съгласи с техните условия. Във видеото емоционалната Юлия Навалная твърди, че лично Путин е отговорен за местонахождението на тялото на Навални и че той „измъчва“ Навални в смъртта, както го е правил приживе.

Вече знаехме, че вярата на Путин е фалшива, но се го виждаме по-ясно от всякога. Никой истински християнин не може да направи това, което Путин с тялото на Алексей Навални. Това е сатанизъм“, посочи тя.

Завършвайки видеото си, тя каза: „Върнете ни тялото на съпруга ми. Искаме да отслужим панихида и да го погребем по човешки начин, в земята, както е обичайно в православното християнство“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Путлер
    ти ли ще казваш на кой да го предават бе русенски дришляк, ти що не си в любимата ти раша ми висиш тук като ташаци
  • -3
    1
    русенец
    Защо на майка му, а не на съпругата и дъщеря му? О, да! Те се развяват по света и събират бонуси. В крайна сметка умрелият си е умрял, а животът е с пари. Хубавият живот - с много пари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари