Лекарите са се борили за живота на Навални повече от половин час

0
Това се казва в изявление на болницата
Това се казва в изявление на болницата Снимка: БГНЕС

Това се казва в изявление на болницата

Лекарите, които са се отзовали на спешния сигнал за оказване на помощ на Алексей Навални, са се борили за живота му повече от половин час, предава Интерфакс, като се позовава на информация от болницата в Лабитнанг в Ямало-Ненецкия автономен окръг на Руската федерация, предава Фокус.

Екипът на линейката е пристигнала в колонията, където е бил 47-годишният опозиционен политик, за седем минути и са били необходими още две минути за достигането до пациента, поясняват източници на агенцията.

"Времето за пътуване на екипа на линейката отне по-малко от седем минути. Две минути след това медиците са били при пациента. Лекарите, които са пристигнали на мястото, са продължили реанимационните мерки, които вече са били прилагани от лекарите на колонията. И са се борили повече от половин час. Пациентът обаче е починал", отбелязват от болницата.

Местен Telegram канал обаче уточнява, че разстоянието от болницата в Лабитнанги и село Харп, където се намира колонията, е около 34 километра.

Източници на РИА Новости от съдебните кръгове подчертават, че в четвъртък Навални е участвал съдебни заседания чрез видеовръзка. Справка на уебсайта на Ковровския съд показва, че на 15 февруари са проведени три заседания по исковете на Навални срещу колония № 6, където по-рано той излежаваше присъдата си.

Людмила Навалная, майката на Алексей, коментира: "Не искам да чувам никакви съболезнования. Видяхме сина си в колонията на 12-ти февруари. Беше жив, здрав, весел“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    N/A
    Харесва ли ви или не путинофили такива, САЩ ще владее. Склонете главици скромно и се подчинете!
  • -1
    1
    Въпрос
    Това същите лекари ли са, които са го отровили или други? русия се разпада!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари