Сватбен ритуал по време на регатата ТИД

1
Част от българските участници ще спрат на един от островите между Ветрен и Силистра
Част от българските участници ще спрат на един от островите между Ветрен и Силистра

Над 100 участници в най-голямата в Европа и света туристическа гребна регата ТИД по река Дунав ще акостират днес на силистренския бряг

46 са чужденците. Те са от Германия, Австрия, Англия, Франция и Сърбия, като в групата има и един швед, каза Стилиан Бонев, ръководител на българското участие в регатата. Той посочи, че част от българските участници ще спрат на един от островите между Ветрен и Силистра за кратък сватбен ритуал.

Младото семейство живее в столицата, момчето и момичето са родом от Козлодуй, те имат сключен официален граждански брак, а днес ще бъде водната им сватба“, каза Стилиан Бонев, предава БНР.

От 19 часа е официалното закриване на тазгодишното издание на регатата. Сред потеглилите от началната точка в Инголщад, Германия до Силистра плава жена от Германия на 84 години. Сред най- малките водни гребци в българския участък са били деца на 4 и 12 години.

Интересна регата с това ниско ниво на Дунав. Имаше известния затруднения по излизането на брега на някои лагери, неприветлив бряг за тези малки съдове, но като цяло имаше настроение, хората са усмихнати и ведри“, каза Бонев.

Големият Дунавски воден поход представлява пътешествие от типа „човек, лодка и багаж‘’ в продължение два месеца и половина. Участниците преминават през всичките десет държави, разположени по поречието на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния.

Тази година ТИД завършва в Силистра поради съображения за сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари