​Русе посреща най-голямата в света туристическа гребна регата по река Дунав

0

Участниците ще разгледат Еко музея и забележителностите в Русе

В понеделник, 22 август, около 13 ч. на русенския бряг ще слязат над 160 участници в най-голямата в Европа и света туристическа гребна регата ТИД (TID – Tour International Danubien) по река Дунав.

35 от тях плават от началната точка – град Инголщад (Германия), като ще имат възможност да се насладят на вкусна храна между яхт клуба и сградата на БУЛРИС на ул. „Пристанищна”, a по-късно и да разгледат Еко музея и забележителностите на Русе.

Големият Дунавски воден поход представлява пътешествие от типа „човек, лодка и багаж‘’ в продължение на 74 дни или два месеца и половина. Участниците преминават през всичките десет държави, разположени по поречието на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния.

Тази година приключението стартира на 25 юни и ще завърши на 27 август в Силистра поради съображения за сигурност. Всеки отделен етап е разделен на отсечки с дължина на дневния маршрут между 30 и 60 км.

Ежегодно България се включва във водния поход и по традиция е  домакин на етапа  „Ново Село – Силистра“, който тази година ще се проведе в периода 13 – 27 август.

Най-дългата гребна регата с кану или каяк в света се организира от 1956 г. и вече 65 г. създава приятелства и укрепва солидарността между любителите на водните спортове и гражданите на различните дунавски страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мисля
    Мисля че има данни за заявителски материал....по доста въпроси в град Русе що се касае до усвояване на средства европейски и обществени поръчки,фирми и бла.бка
  • 7
    1
    Да попитам
    Ние помним как пристигаха преди години от регатата.Измъкваха лодките от конският плаж и разпъваха палатки по целият кей под дърветата.Наставаше приятно и шарено оживление.Ами сега на цимента ли да се пекат хората и под кои дървета да сложат палатки? Смесено с миризмата на асфалт....... няма да е приятно да се опнеш на бетоновата площадка на бившият кмет и на Пл.Нулев. Къде СА ДЪРВЕТАТА АРХИТЕКТИ И СТРОИТЕЛИ НА РУСЕНСКИ КЕЙ? ЗАЩО НЕ ГИ ПРИОБЩИХТЕ КЪМ "ГРАДЕЖА" ОТ БЕТОН И АСФАЛТ? ТОЛКОВА ЛИ БЕШЕ СЛОЖНО ГОСПОЖО БУЧУКОВСКА И ГОСПОДИНЕ СТОИЛОВ? КОГА ЩЕ СТАНАТ ГОЛЕМИ СЕГАШНИТЕ ДЪРВЕТА НА МЯСТОТО НА ОСЕЧЕНИТЕ С ГОЛЕМИ КОРОНИ В ЕКОЛОГИЧНИЯТ НИ ГРАД? ЗАЩО НЯМА ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ОТ УСВОИТЕЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА И КОМИСИОНЕРИТЕ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари