Свършват средствата за издръжката на украинския отбор по кану-каяк, трениращ край Русе

1
От Община Русе търсят вариант да помогнат
От Община Русе търсят вариант да помогнат Снимка: Община Русе / архив

Повече от месец Русе приютява украинския национален отбор по кану-каяк

Вече обаче се появи проблем. Издръжката на 47 украински състезатели и треньори, които са настанени в Гребната база край Русе, е под въпрос. Осигурените средства ще стигнат за още една седмица, информира БНТ.

Украинският национален отбор по кану-каяк пристигна на 21 март в Русе от Турция, където са били на лагер и не са могли да се приберат в Украйна заради войната. Грабната база в лесопарка Липник е със статут на хостел и е собственост на община Русе.

За издръжката на състезателите обаче отговаря русенският клуб по кану-каяк "Локомотив", по чиято покана са пристигнали. За да се справи, президентът на клуба е привлякъл доброволци.

"Ние се надявахме в течение на този месец, през който те са тук, да се включи и държавата, като помогне с тия 40 лв. Нашите сили привършват, ние сме принудени вече да обявяваме на треньорите, че трябва да мислят за резервен вариант, да напуснат", казва Евгени Недев, президент на клуб по кану-каяк "Локомотив"-Русе.

Условията тук са подходящи за подготовката на спортистите, които ще се борят за участие в Европейското първенство по кану-каяк.

От клуб "Локомотив" и фондация "Право на детство" са изпратили писмо до всички институции с молба за помощ. От Община Русе също обещават подкрепа.

"Община Русе няма как да кандидатства по програмата за осигуряване на 40лв. помощ, тъй като хостелът не предлага изхранване, а това е част от условието. Мислим в посока кетъринг изхранване на отбора по кану-каяк, като ще търсим целева помощ от държавата", казва Борислав Рачев, управител на ОП "Спортни имоти" към община Русе.

Украинските състезатели са регистрирани и имат временна закрила. Първоначалният срок на пребиваването им в Русе е бил две седмици, но живеят тук повече от месец. От Общината търсят вариант да помогнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Българин
    Стига вече с тези Украинци, във Варна няма украинска кола под 50000лв, плащат с Visa Gold, пререждат се в магазините. За българския спорт няма пари
  • 7
    6
    ssaas
    Да се връщат в усрайна или германия ще ги приеме с отворени обятия, или пък да заминават за сащ, където ще ги приемат, там са мултикултуралисти!
  • 6
    5
    Лично Мнение
    Наш Генчо и двамата възрастни треньори или педагози на отбора имат истински външен вид за кметове и мога т да претендират с пълна сила за кмет и зам.кметове на Русето.Туй момченце с тънко вратленце какъв кмет може да ми е на мен? Ами предният запъртък Стоилов? Ужас с такива на къде? И като се сетя за областният координатор Нунев ми се доповръща хептен.Нещастници пълни.Тези деца ми е жал за тях,горките ако знаят в каква държава са попаднали и с какви нрави?
  • 8
    4
    aha
    Да пуснат някоя чевръста на кмета и лагер за световно ще им направи. Нали го знаем къв бастун е кмета курвар.За нищо не става.
  • 5
    3
    Нели КОЛЕВА
    Миналата седмица имаше един еколог,който обяви, че набират средства за украинците По -късно не видях някакъв отчет за набраните средства Мисля,че е добре да се готвят украинците в Русе,но там има хора на възраст,които не са се подчинили на заповедта на президентът им. Защо? Има хора над 18 год. и това се вижда с просто око. Знаем също защо няма да има руски и беларуски състезатели-просто бизнес и политика.Твърдят висшите ръководители на спорта,че политиката няма нищо общо със спорта ,но думите им са лъжа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари