Свалиха огромния трибагреник от сградата на общината поради проблеми с укрепването му

0
Община Русе не отменя тържествата за 3 март
Община Русе не отменя тържествата за 3 март

Огромния трибагреник, който сутринта бе поставен на фасадата на общинската сграда, наложило се е да бъде временно свален поради проблеми с укрепването му. 

Според зам.-кмета Енчо Енчев те ще бъдат отстранени и трикольорът ще бъде отново на мястото за 3 март.

Въпреки че официалните тържества за 3 март на връх Шипка са отменени по препоръка на Националния щаб за коронавируса, в Русе събитията засега ще се състоят. От общината казаха за Русе Медиа, че не се предвижда промяна в първоначалната програма за отбелязване на Националния празник на България.

Възрастна жена е постъпила днес в Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Канев“ в Русе заради висока температура, съобщиха от РЗИ - Русе.

Жената е била от няколко дни под домашна карантина, тъй като се върнала от Италия. Чувствала се е добре, докато днес е вдигнала температура. Чрез тел.112 е извикан екип на „Спешна помощ“, който е транспортирал пациентката до отделението. Предстои да ѝ бъде взета проба, която ще бъде изпратена в лаборатория за изследване.

20 души в цялата Русенска област в момента са под карантина по домовете си, тъй като са се прибрали от рискови места за разпространение на вируса – основно Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари