Суперкомпютърът предрече края на света до 2050 година

0
Предишни прогнози на това устройство, което проследява развитието на цивилизацията, вече се сбъднаха
Предишни прогнози на това устройство, което проследява развитието на цивилизацията, вече се сбъднаха

Устройството определи годината на изчезване на човечеството

Суперкомпютърът World One направи нова ужасна прогноза, пише Джейк Лоудър за Daily Star, цитиран от Агенция "Фокус".

Предишни прогнози на това устройство, което проследява развитието на цивилизацията, вече се сбъднаха. Сега той определи годината на изчезване на човечеството.

Машината, използвайки усъвършенствани алгоритми, анализира редица фактори, включително замърсяване и раждаемост, и прогнозира, че "цивилизованият живот, какъвто го познаваме, ще престане да съществува“ през следващите десетилетия.

Създаден през 1973 г. от водещи университетски професори, този компютър вече направи няколко прогнози, които се сбъднаха, включително спад в световното предлагане на природни ресурси и жизненоважни витамини.

Неговият сложен алгоритъм взема предвид много фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, и на тази база прави прогнози за това какъв ще бъде животът в бъдеще.

В своите прогнози за 2020 г. тази машина твърди, че състоянието на планетата до този момент ще бъде "критично".

"Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живот ще падне до нула", съобщават медиите ужасната новина, базирана на компютърната прогноза. "При такива условия приблизително през 2040 - 2050 г. цивилизованият живот, какъвто го познаваме, ще спре "да съществува".

Мрачният компютър, поръчан от Римския клуб, наречен World One, предупреди, че шофирането на по-чисти коли и намаляването на раждаемостта ще доведат до толкова малки промени, че няма да имат голямо значение за оцеляването на човечеството.

За съжаление на хората, прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават от един от най-уважаваните астрофизици в света – директорът на Гринуичката обсерватория Мартин Рийс. Той също рисува мрачна картина на бъдещето за човечеството, заявявайки, че ще бъде много трудно за хората да оцелеят поради катастрофални заплахи, вариращи от изменението на климата до прекомерното разчитане на технологиите.

В същото време Рийз каза, че ако успеем да преодолеем огромните трудности, които идват, човечеството може да живее много дълго време - макар и не във формата, с която сме свикнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари