Джордж Сорос: Цивилизацията може да не оцелее след войната на Путин

1
„Изкуственият интелект е особено добър в създаването на инструменти за контрол, които помагат на репресивните режими и застрашават отворените общества“, каза Сорос
„Изкуственият интелект е особено добър в създаването на инструменти за контрол, които помагат на репресивните режими и застрашават отворените общества“, каза Сорос Снимка: GettyImages

Милиардерът Джордж Сорос предупреди, че руската инвазия в Украйна е разтърсила Европа и може да се окаже началото на нова световна война

„Други въпроси, които засягат цялото човечество – борбата с пандемиите и климатичните промени, предотвратяването на ядрена война, поддържането на световните институции – трябва да бъдат оставени на заден план за сметка на този конфликт", каза 91-годишният Сорос в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Затова казвам, че нашата цивилизация може да не оцелее“, допълни той, цитиран от Bloomberg и Инвестор.бг

Роденият в Унгария Сорос съсредоточи речта си върху възхода на „репресивните режими“ на руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, определяйки двете страни като „най-голямата заплаха за отвореното общество“.

Двамата лидери са допуснали „умопомрачителни грешки“, каза още милиардерът филантроп. „Путин очакваше да бъде посрещнат в Украйна като освободител, Си Дзинпин се придържа към политиката за нулев COVID, която не може да бъде поддържана“, допълни той.

Продължаващите блокади в Китай ще нарушат веригите на доставки, които биха могли да задържат инфлацията по света завишена и да създадат депресия в световен план, смята Сорос.

В миналото той е използвал сцената на Световния икономически форум за остри критики. На последната среща през януари 2020 г. той заяви, без да дава доказателства, че Facebook Inc. може би участва в заговор за подпомагането на преизбирането на Доналд Тръмп за президент. Той обаче загуби вота по-късно същата година.

През 2019 г. бившият хедж фонд мениджър предупреди за „смъртната опасност“ от използването от Китай на изкуствен интелект за репресии – тема, която засегна и тази година.

„Изкуственият интелект е особено добър в създаването на инструменти за контрол, които помагат на репресивните режими и застрашават отворените общества“, каза Сорос. „Covid-19 също помогна за легитимирането на инструменти за контрол, защото те са наистина полезни в справянето с вируса“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Изкопано от нет-а
    ... Унгарски евреин, Сорос натрупва богатството си чрез безскрупулни валутни спекулации, причинили не една световна криза. Според публикации в медиите, цитиращи негово интервю за CBS през 1998г., заложбите и „моралът“ на Сорос проличават още по време на нацизма, когато при окупацията на Унгария, същият, нищо че е евреин и почти дете, помага на нацистите да конфискуват имуществото на неговите събратя по произход. Според Сорос, това дори били „най-щастливите му години“ и не чувствал никаква вина за стореното. Тези подробности от житието му едва ли са толкова важни сега, но пък ясно показват, че пропагандираните от Сорос „ценности“, „морал“ и „развитие на гражданското общество и демокрацията“, са много далеч от „принципите“ на собствената му личност и представляват само красиво звучащи думи и прикритие на истинските му цели – превземане на политическата система и подчиняване на конкретната държава на собствените му спекулативни интереси. Заради тези си цели е способен да срутва финансови пазари, да причинява икономически кризи, обричайки на бедност цели региони, дори да разпалва войни и „майдани“.... https://blitz.bg/analizi-i-komentari/dzhordzh-soros-si-kupi-zhivot-do-2071-g_news551581.html
  • 6
    6
    Даммм,
    Като го гледам тоя, си мисля, че Хитлер е трябвало да поживее някоя и друга годинка и да си довърши започнатото!
  • 6
    5
    Свети Унуфри
    Този проклет изрод Сорос защо е още жив?!
  • 6
    4
    legna
    Хубавото е, че жорето сорос е прокълнат, за да живее повечко в много мъки. ;] Така светът ще възвърне увереността си, че правдата съществува, а светът чака изчадието сорос да поиска прошка за световната разруха, които сорос причини на човечеството! Живей още и страдай още повече, жоре сорос! Прокълнат си и измъкване за теб няма. :>
  • 9
    3
    S@s
    Този антихристиянин още ли не е пукнал?! След извращенията на еврейчето с0р0с светът няма ли да оцелее?! Еднополовите извращения, които пропагандира дъртакът, са неговите бафометски "ценности"! Умайрай, боклук!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари