Компютърна програма предсказа Апокалипсис до 2040 година

0
Програмата "Свят 1" в разработена през 1973 г. от изследователи на MIT и е учудващо точна в много отношения
Програмата "Свят 1" в разработена през 1973 г. от изследователи на MIT и е учудващо точна в много отношения

Апокалиптичен компютърен модел предсказа края на цивилизацията до 2040 г., съобщиха "Дейли Експрес" и БГНЕС.

Програмата "Свят 1" („World One“) е разработена през 1973 г. от екип от изследователи на MIT(Мичиганския технологичен институт). Тя предсказва "края на цивилизования живот, какъвто го познаваме" до 2040 г. Според нея основната промяна ще бъде само след 2 години - през 2020 г. 

Оригиналната разработка е на компютърния пионер Джей Форестър, който е бил натоварен от Римския клуб да разработи модел за глобална устойчивост. Шокиращият резултат от компютърните изчисления обаче показал, че нивото на замърсяване и популацията биха довели до глобален срив до 2040 г. Това показва, че светът не може да поддържа сегашното равнище на населението и индустриалния растеж в продължение на повече от две десетилетия.

Моделът основава своите прогнози на тенденции като замърсяване, растеж на населението, наличие на природни ресурси и качество на живот на земята. Зловещото изчисление е забележително точно в някои от прогнозите, като например стагнацията в качеството на живот и намаляващото количество природни ресурси.

Интригуващата прогноза показва, че качеството на живот се очаква да спадне драматично след 2020 г.

Александър Кинг, британски пионер, който ръководи Клуба на Рим, направи стряскаща прогноза, като заяви пред Ей Би Си: "Суверенитетът на народите вече не е абсолютен. Той постепенно намалява – малко по малко. Дори и при големите нации това ще се случи". 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари