Студентка в СУ: Дарението от 1 милиона лева е меко казано щедро

0
Това е първото дарение в тези мащаби и може би затова всички студенти са толкова развълнувани, коментираха възпитаниците на Стопанския факултет
Това е първото дарение в тези мащаби и може би затова всички студенти са толкова развълнувани, коментираха възпитаниците на Стопанския факултет Видео: NOVA

Това е първото дарение в тези мащаби и може би затова всички студенти са толкова развълнувани, коментираха възпитаниците на Стопанския факултет

Стопанският факултет към Софийския университет получи дарение от 1 милион лева от бивш възпитаник на учебното заведение. Той е пожелал да остане анонимен. Условията са парите да бъдат разпределени в няколко вида стипендии и да се използват за период от десет години.

Бояна Христова е студентка в Стопанския факултет и ще кандидатства за стипендията. „Това дарение е меко казано щедро. Не се съмнявам, че парите ще бъдат усвоени по абсолютно правилен начин и че ще има студенти, които да се възползват от това дарение, и заслужено ще получат стипендия”, каза тя пред NOVA.

Новината за щедростта на дарителя бързо стига и до другите студенти. „Доста голяма част от студентите вече знаят за нея и имат голям интерес да се включат. Съществуват и други програми, които са финансирани от дарители. Това обаче е първото дарение в тези мащаби и може би затова всички студенти са толкова развълнувани от възможността техните знания да бъдат оценени”, поясни Адриана Браничева.

Бяхме много трогнати. Когато представихме вече сключения договор и полученото дарение на Факултетния съвет, всички онемяха и започнаха бурни овации”, коментира преподавателят и зам.- председател на Сдружението на завършилите Стопанския факултет към СУ доц. Деян Радев.

Освен стипендии за постигнати академични успехи, ще бъдат отпуснати и такива с цел социално подпомагане. „Има списък за различните видове стипендии, насоките са качени в сайта на факултета. Дарителят се е ангажирал всяка година да индексира месечната сума с инфлацията всяка година. Очакваме допълнителни постъпления да допълват фонда”, добави Радев.

Предвидено е стипендиите да бъдат месечни и да са в размер от 400 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари