Строят нова спортна зала в Русенския университет

0

Русенският университет „Ангел Кънчев” ще извърши основен ремонт на старата спортна зала и ще изгради две комбинирани игрища за минифутбол - хандбал и едно комбинирано игрище волейбол - баскетбол в учебното заведение. Общата прогнозната стойност на предвидените дейности е 1 020 000 лв. без ДДС, съобщава "Арена".

Проектът е на архитектурно бюро "Аруид" с ръководител на колектива арх. Ралица Панайотова. Спортната зала е строена през 70-те години на миналия век. През годините са извършвани частични козметични ремонти на довършителни работи по фасади и интериори. Част от ремонта предвижда поставянето на нова дограма от алуминий с прекъснат термомост и стъклопакет с външно сиво и вътрешно К стъкло по южната фасада.

В изоставената асфалтова площадка, която е ползвана за игрища за волейбол и баскетбол, неизползваема в момента поради лошото й състояние, се предвиждат двете комбинирани игрища. Ремонтът и строежа на игрищата са част от цялостен проект за обновяване на спортни обекти и съоръжения в Русенския университет "А. Кънчев". Финансирането е със собствени средства.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари