Стрелба заради стара вражда

0
След няколкочасова полицейска обсада, 62-годишният пенсионер се предаде доброволно
След няколкочасова полицейска обсада, 62-годишният пенсионер се предаде доброволно Видео: БГНЕС

Бивш служител на военния завод "Арсенал" в Казанлък се барикадира в дома си в Бузовград рано тази сутрин след стрелба по съселяни. След няколкочасова полицейска обсада, 62-годишният пенсионер се предаде доброволно.

62-годишният пенсионер Ибрям Караасан, бивш оръжейник във военния завод "Арсенал" в Казанлък, беше задържан след 05.00 часа сутринта, след като близо 2 часа след полунощ на телефон 112 бил подаден сигнала за стрелба в селото.

Няколко часа полицейски екипи обсаждаха къщата на Ибрям. Мъжът се бе барикадирал вътре и отказваше да излезе. Домът му се намира в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания. След около 4 часа Ибрям излезе от дома си без насилие и веднага бе задържан от служителите на реда.

Негови съседи заявиха, че напоследък се е държал доста неадекватно и е избухвал и за най-дребно нещо. Изстрели са се чували редовно от дома му.

Съседка на Ибрям разказа пред кореспондентът на БГНЕС, че стрелбата станала след скандал между Ибрям и роми от Бузовград. След 01.00 часа след полунощ Ибрям Караасан тръгнал с туба бензин към къщата на ромите и залял постройката. Живеещите вътре обаче са го видели и подгонили. Ибрям тръгнал да бяга към дома си и произвел няколко изстрела срещу тях.

Тази версия се потвърди и от полицията, която извърши претърсване в дома на Ибрям се извършва претърсване, откъдето бе иззета самоделна пушка.

Свадата започнала заради стара вражда. Нападнатите от Ибрям разказаха как мъжът замерял с камъни постройката, а пък те му отвърнали като го подгонили с дървета. Ибрям се качил върху плочата на къщата и започнал да стреля със самоделната си пушка. Съседът му Бахри каза, че Ибрям бил много пиян.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари