Стоилов прие делегация на Съвета на децата

0

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с новоизбраните русенски представители в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

Това са ученичките Анита Желева, която е титуляр и Милена Петкова – заместник, но двете вече работят в пълен синхрон и екипност. Анита е дванадесетокласничка в Гимназията по облекло „Недка Иван Лазарова“, а Милена е 11-и клас в СУ „Възраждане“. Момичетата бяха придружени от главния инспектор в Държавната агенция за закрила на детето в Русе Галина Петкова.

Анита и Милена увериха кмета, че ще работят активно в Съвета на децата и вече са планирали инициативи, които ще станат  до края на тази година. Русенският градоначалник от своя страна ги насърчи да се занимават с политики, свързани с техните връстници и се ангажира да ги подкрепя във всяко начинание.

Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето е учреден през 2003-а година в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето.

Основната мисия на Съвета е да представя детската гледна точка, мисли и чувства по въпроси, които засягат правото на защита, развитието и участието на децата в обществено-политическия живот на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари