Стойчо Кацаров: Апартаментът в болница „Лозенец” може да се е използвал покрай незаконните трансплантации

4
Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен, пита бившият министър
Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен, пита бившият министър Снимка: NOVA / стоп кадър

Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен, пита бившият министър

Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница „Лозенец” да е използван за нуждите на специални хора от върховете на държавата. Това коментира бившият здравен министър Стойчо Кацаров в „На фокус” по Нова телевизия.

Аз бях министър на здравеопазването и не знаех, че съществува, камо ли пък някой друг. Какво ще прави в апартамента президентът или министър-председателят? Те, ако постъпят за лечение, няма да е в апартамента с джакузи и сауна. Болният лежи в болнична стая”, подчерта той.

Най-важният въпрос за Кацаров е как е възможно да се изгради луксозното помещение. „В тази болница работят няколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала - не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен”, пита бившият министър.

Относно предположенията, че в една от стаите на апартамента има стена с възможни подслушвателни устройства, той каза: „Имам спомен, че ми докладваха, че е имало такива подслушвателни устройства, когато гръмнаха скандалите 2021 г. и че са предприети мерки да бъде прекратено подслушването. Слушали са вероятно хора, които са посещавали болницата”.

Преди две години разследване показа, че в болницата е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. Според Кацаров е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип клиенти, „за да се опази в тайна случващото се”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аз
    За какво ги показват такива, дето само предполагат? Или знае, или не се показва по телевизията. Аман от дървени философи и дървени телевизии!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари