Стефан Янев: В българския парламент се появи коалиция "Антигазпром"

0
Тя не направи нищо, за да спре примерно транзита на този газ, коментира още той
Тя не направи нищо, за да спре примерно транзита на този газ, коментира още той Снимка: bTV

По думите му отдаван е трябвало да има общоевропейски план

Не беше направено нищо за гарантиране на доставките на газ нито в общоевропейски план нито българското правителство. Това каза по bTV Стефан Янев, който е бивш военен министър и председателят на "Български възход".

"Европейските лидери за 6 месеца не намериха начин да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките. Гарантирани на поносими цени в чисто вътрешен план, а в българския парламент се появи една коалиция, да кажем "Антигазпром", която имаше поне 140 депутати. Тя не направи нищо, за да спре примерно транзита на този газ“, коментира още той.

Според него Европа е трябвало да направи обща политика по отношение на снабдяването на газ за цяла Европа.

"Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, не страните членки да се спасяват поединично. Миналата седмица чух австрийският канцлер да изразява същата теза. Мисля, че е крайно време и в момента се свиква след няколко дни европейски съвет, който ще дискутира освен всички останали и тази тема“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари