Корнелия Нинова: Няма "хартиена коалиция" с ГЕРБ, ДПС и „Български възход“

1
Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална тежка криза, заяви лидерът на БСП
Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална тежка криза, заяви лидерът на БСП Видео: bTV

Лидерът на БСП прогнозира плаващи мнозинства в парламента по различни теми

Подкрепихме Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, за да извадим България от евентуална много тежка криза. Той не е избран като представител на една партия. Избрахме го, за да не блокираме държавата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю по бТВ.

Тя прогнозира плаващи мнозинства в парламента по различни теми и оттам - политическа нестабилност. И очерта, че такива различни мнозинства ще се формират около връщането на хартиената бюлетина, както и около предложенията за изпращане на оръжие за Украйна.

"Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и "Български възход". Ние няма да приемаме такова правителство", коментира лидерката на БСП.

Тя определи като прибързани твърденията за "навигация" и "сигнали" от народните представители към Рашидов какво да прави. Лично Нинова обаче не е чула някой да казва на председателя по какъв начин да ръководи заседанието на НС.

"На него му поомръзна на третия ден и е човек с достойнство и затова малко емоционално реши да се оттегли, за да се роди нещо друго, но не се роди. В безизходицата Вежди Рашидов беше единственият изход", изтъкна Корнелия Нинова.

По думите ѝ в 48-ото НС се говорило вече за "коалиция на войната" - ГЕРБ, ДБ и ПП, които ще искат да внесат предложение за военна помощ за Украйна. Тя обясни, че с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ги свързват борбата с корупцията и промяната в съдебната система.

"Тук сме на една позиция. Ако ДБ поставят условие износа на оръжие към Украйна, няма да сме съгласни. За нас това е риск. Мирът е по-важен. Предполагам, че ще има плаващи мнозинства, което означава политическа нестабилност. Би трябвало бюджетът да ни обедини. Тук всички сме категорични, че е необходимо", добави Нинова.

Очаквам и по Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство, коментира още тя.

Лидерката на социалистите коментира и предложението на БСП за връщането на хартиените бюлетини.

"Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше направо истерична. Буди съмнение. Това ли е най-страшното - хартиеното гласуване. Навсякъде се шушука, че машините може да променят вота. Къде е проверката на машините, които изписаха "дневникът е подправен"? Ние само за няколко знаем. Може да е имало и други", коментира Нинова.

Тя е категорична, че "машинното гласуване ограничава конституционното право".

"Ние искаме хората да имат избор, затова предлагаме смесено гласуване.", мотивира се соцлидерката за поправките, които вече бяха внесени от депутатите на левицата.

Такива промени планират да внесат и от ГЕРБ-СДС, а недоверие в резултатите от машинното гласуване вчера изразиха и от ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Нинова е доста проста П-ка!
  • 2
    1
    Бай Чеп
    Машинно гласуване с преброяване на разписките - важи машинния протокол, ако има разлики се препраща на по-горна истанция, РИК, ЦИК! Който няма акъл да гласува с натискане на екрана, по-добре да не определя съдбините на България чрез гласът си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари