Стефан Янев: Да се стремим към мнозинство от 160 депутати

1
Това може да е коалиция, а може и да не е, коментира лидерът на "Български възход"
Това може да е коалиция, а може и да не е, коментира лидерът на "Български възход" Видео: NOVA

Това може да е коалиция, а може и да не е, коментира лидерът на "Български възход"

Трябва да се стремим към създаването на конструкция за мнозинство, което да излъчи правителство. Под конструкция провиждам мнозинство от 160+ депутати. Това може да е коалиция, а може и да не е. Готов съм да работя с всяка партия по теми, по които имаме съвпадение. Това каза за "На Фокус" по NOVA лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

По думите му първият ден от Народното събрание като че ли е бил предизвестен. "Знаеше се, че няма да даде резултат, защото партиите влязоха в типично предизборната си реторика. В края на първия ден предложих решение - да се обединим около една личност, която да подкрепят всички 240 депутати, а вторият вариант е да се получи мнозинство", заяви той. И допълни, че дори с "Възраждане" няма толкова силни разделителни линии, че да няма път за консенсус.

Той подчерта, че в близките месеци трябва да се реши въпросът със съдебната реформа. В него има скрит залог. „Нямам против нищо към никоя партия. Готов съм да работя с всяка партия, по теми, по които имаме съвпадения”, каза Янев и потвърди, че по темата „Съдебна реформа” имат съвпадение с „Продължаваме промяната”.

„Ако не се справим със съдебната реформа, няма да дойдат парите по Плана за възстановяване”, каза Янев.

Що се отнася до конструкцията от 160+ гласа, Янев обясни, че тя може да бъде коалиция, може и да не бъде.

„Ако е коалиция, тя ще е в състояние да излъчи кабинет. Ако не може, да гледаме бюджета за следващата година и да отиваме на избори”, заяви Янев.

По думите му от самото начало партията му е отговорила, че ще отиде на разговори с всеки, който ѝ изпрати покана. "Когато седнат лидерите на масата, да се води сериозен разговор, ще седна и аз. Срещата с контактната група е била проучваща позицията. Да се види има ли основа за продължаване на диалога", обясни Янев. И уточни, че подкрепата на БВ за Рашидов е продължение на принципите на партията.

"Ние нямаме против да се дава оръжие на Украйна, ако бъде заменено, защото нямаме излишно оръжие. Виждаме, че и други мислят така", посочи той. И отрече да е оказвал натиск за освобождаването на Александър Николов като зам.-министър на енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    копейкин, псевдоним на...
    Баце, ма верно си Идиот, ма наш, евроджендърски, жълтопаветник некъпан! Козяк, незачет! И опорките днес много нефелни, бе! Лебец козяшки днес няма да има за тебе, момко! Анадънму?
  • 1
    3
    daskal
    Вече беше изказана тезата, която не получава обществено достояние, защото има цензура от сащническото посолство, но тезата е: Да има в следващите 6 месеца служебно правителство, защото, ако има редовно правителство, сащническото посолство ще задължи ристюфците, продължавяме измяната и герб ще обявят от името на България война на Русия! Служебното правителство няма такива правомощия! Това е единственият шанс България да не бъде въвлечена в хибридната война на агресора сащ!
  • -1
    2
    Копейкин
    Eй, даскале, много си прост. По време на Втората световна война Хитлер също натискаше Борис Трети да обяви война на Съетска Русия, но той не го направи и не изпрати нито един войник на Източния фронт. Но това не попречи на Империята на злото през септември 1944 година да обяви война на България, вероломно да нахлуе в страната ни и да ни окупира като наложи най-мракобесния режим в историята ни. В същото време България беше във война със САЩ и Великобритания, англичани и американци бяха в Гърция, но за съжаление не ни окупираха. Твоята прехвалена Русия винаги е гледала само своите интереси и е считала България за своя васална губерния. Още навремето Левски го е казал, че който ни освободи, той и ще ни пороби. Анадъмно даскале??
  • 3
    1
    daskal
    Не, редовен кабинет не трябва да бъде съставян! По-добре е да има служебно правителство! Сънародниците трябва да бъдат информирани правилно: При служебно правителство няма никакъв конституционен вариант грантаджийте/българофобите/русофобите да обявят война на Русия, което сащ настоява от нас! Затова не се поддавайте на агентите/шпионите на сащ ... ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари