Стават ли чудеса на Благовещение?

0
300 чудотворни икони сбъдват мечтите за бебе
300 чудотворни икони сбъдват мечтите за бебе

300 са чудотворните икони у нас, които сбъдват мечти и най-много са помогнали досега за зачеване на бебе. Към тях се очаква днес на Благовещение да се стекат хиляди миряни.

Сред най-известните чудотворни икони са тези с лика на Света Богородица, която се приема за закрилница на жените и младите майки. Такива икони има в Рилския, Бачковския, Роженския и Троянския манастир. Тази в Рилския манастир е известна под името "Света Богородица Осеновица" - Осеняваща. Около Богородичното изображение в 32 клетки са поставени мощи на светци, пише "Телеграф".

Сред другите по-известни икони, сбъдващи молитвите за бебе, са тези в околностите на Велико Търново и Свищов. Една от най-посещаваните е тази с лика на Божията майка, известна като "Богородица със счупения пръст", която се намира в манастира "Покров Богородичен" край Свищов.

Икона на Света Богородица в едноименната черква в асеновградския квартал Горни Воден също се счита, че сбъдва молитвите. В храма се стичат хора от цялата страна, без значение на вяра и религия.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари