Стартира кампания "Паркирай Телефона"

0
Основният фокус на кампанията ще бъдат мобилните телефони като една от най-честите причини за инциденти на пътя
Основният фокус на кампанията ще бъдат мобилните телефони като една от най-честите причини за инциденти на пътя

Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация FIA стартират нова кампания за пътна безопасност на 27 септември.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден в 7 ОДЗ Детелина, гр. София, където представители на СБА и автомобилният състезател Крум Дончев ще говорят с децата за това кога и как трябва да се движим на пътя. На децата ще бъде дадена възможност още чрез цветни книжки със стикери сами да представят правилни и грешни начини, по които колите, велосипедите и пешеходците се движат по улиците.

Основният фокус на кампанията ще бъдат мобилните телефони като една от най-честите причини за инциденти на пътя в световен мащаб. Именно затова СБА, FIA и още стотици автомобилни клубове в цял свят се обединяват зад призива „Щом ти се движиш, паркирай телефона.“

Кампанията е насочена към шофьори, велосипедисти и пешеходци, тъй като всеки участник в движението трябва да бъде еднакво внимателен и концентриран. В нея ще се включат още над 30 детски градини и основни училища в различни градове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари