Star Wars VIII с премиерна дата

0
Всички се надяват Джей Джей Ейбрамс да върне предишната слава на сагата
Всички се надяват Джей Джей Ейбрамс да върне предишната слава на сагата

Сигурен съм, че много от вас очакват с нетърпение новия епизод на „Междузвездни войни“, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.  И с право. Всички се надяват Джей Джей Ейбрамс да върне предишната слава на сагата. Премиерата му ще се случи на 18 декември тази година, така че само трябва да имаме търпение.

Междувременно, право от Disney идват новини, свързани със следващия епизод VIII, както и още интересни неща. Но да караме по ред. От известно време се знаеше кой всъщност ще бъде режисьорът на осмия епизод на Star Wars. Но днес Disney най-накрая обявиха това в официално изявление – това ще бъде познатият ви като режисьор на „Looper: Убиец във времето“ Райън Джонсън. Негов ще бъде и сценарият. Снимките за продължението на Епизод VII ще започнат това лято, а филмът ще бъде с премиера на 26 май 2017 – точно 40 години и един ден след премиерата на първия филм от сагата „Star Wars: Нова надежда“ (A New Hope) от 1977 година. Все още предстои да разберем как ще бъде подзаглавието.

Следващата новина е свързана с отдавна обявения и дългоочакван самостоятелен филм Star Wars, който няма да е свързан с главната история. За него също най-накрая има обявен режисьор, а също и премиерна дата. Можем да очакваме тази продукция на 16 декември 2016, или само една година след Епизод VII. Този самостоятелен филм ще се казва „Rogue One“, което подсказва, че вероятно ще става дума за елитната част космически пилоти Rogue и в частност техният лидер. Дали това е така е още рано да се каже. За момента единствената актриса, която е обявена за „Rogue One“ е Фелисити Джоунс, която беше номинирана за Оскар за ролята си на Джейн Хокинг във филма „Теорията на всичко“ (The Theory of Everything). Дали този път ще видим жена в главната роля?

Най-интересното, свързано с този филм, за момента е и неговият режисьор. Той също беше обявен официално днес – това е Гарет Едуардс, човекът, режисирал миналогодишния „Годзила“ (Godzilla). Преди него той се е занимавал като цяло само със специални ефекти, но е режисирал и още един филм – „Monsters“ от 2010 г. Много успешна личност предвид малкото филми, които е правил. Аз лично имам надежда за работата му по „Star Wars“. Сценарият от друга страна ще бъде на Крис Вейс („Златният компас“ и „Мравката Z“). Снимките за „Rogue One“ започват това лято в Лондон.

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари