Стамен Савов: Строителството на магистралата Русе - Бяла ще започне тази година

6
Има осигурено финансиране от ЕС, заяви директорът на Областното пътно управление
Има осигурено финансиране от ЕС, заяви директорът на Областното пътно управление Снимка: БГНЕС

Има осигурено финансиране от ЕС, заяви директорът на Областното пътно управление

Тази година ще започне строителството на магистралата Русе - Велико Търново, като за това има осигурено финансиране от ЕС. Това заяви днес на среща с русенски депутати Стамен Савов – директор на Областно пътно управление, информира Арена Медиа.

Тя бе свикана по инициатива на кмета Пенчо Милков и в нея участваха Драгомир Дамянов, Иван Белчев, Иван Иванов и Златан Златанов, областният управител Анатоли Станев и представители на институции и служби, свързани с трафика на Дунав мост.

Савов допълни, че вече има избран изпълнител на отсечките Русе – Бяла и обхода на Бяла. Агенцията за държавна финансова инспекция също е дала зелена светлина за избора на строител, отчуждаванията по трасето, както и избора на надзор.

Оценката на въздействието върху околната среда обаче изтича през октомври и затова реалното строителство трябва да започне преди края на нейното действие.

Аванс в размер на 175 млн. лв. са получили консорциумите, които трябва да строят първите 76 километра от магистралата РусеВелико Търново. Плащането е направено в края на 2022 г. Това стана ясно пък от изслушване на министъра на регионалното развитие Иван Шишков в ресорната парламентарна комисия. 2 консорциума, в които влизат „Автомагистрали-Черно море“ и „Грома Холд“, бяха избрани да строят първите 76 километра от пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    БЛАБЛА
    Поредното безобразие.......продължаваме без промяна,пардон корупцията
  • 8
    9
    до 6
    https://www.youtube.com/watch?v=SED75FEsCf0 къде си русофилееее, хапни си от тая пропаганда! Даже вашия любим диктатор Лукашенко го казва още в началото на въпросното видео, може да разпознаеш и кремълския пропагандист Соловьев получил лично от вожда орден "За заслуги перед Отечеством". Кадрите са основно от руската национална телевизия :D Руски трол ще говори за пропаганда, мале мале. По руските медии се лее брутална пропаганда постоянно!!! Направо с фантастики някакви ги облъчват и те се радваха колко са могъщи, до момента в който не се наложи да проверят лично ситуацията на фронта (могилизацията).
  • 5
    8
    Путлер капут
    https://www.dp.ru/a/2014/09/02/Vladimir_Putin_ja_mogu_vz
  • 7
    7
    До 6
    Не за 3, а Радев мотолевеше до края на седмицата ! Пък ти явно не си получаваш редовно копейките и не четеш бюлетините по ОРТ ! По сериозно се отнасяй към СССР, че като ни освободят през 29 век ,няма да ти дадат апартамент в блока на ''Борците''... !
  • -7
    6
    Гост
    До 2: Давай линк, кога Русия е казала, че ще влиза в Киев за три дни? Това си беше измишльотина на евро атлантическата хунта, за пореден път обезсилени от липсата на каквито и да било разумни аргументи, в подкрепа на жалката ви русофобска пропаганда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари