Стамен Савов показа трасето на магистралата от Русе до Бяла

15
Наесен се очаква да започне истинска строителна дейност, заяви директорът на Областно пътно управление - Русе
Наесен се очаква да започне истинска строителна дейност, заяви директорът на Областно пътно управление - Русе Видео: Русе Медиа

Наесен се очаква да започне истинска строителна дейност, заяви директорът на Областно пътно управление - Русе

В късната есен т.г. се очаква да има разрешение за строеж и да започне истинска строителна дейност по един от участъците от бъдещата магистрала Русе - Велико Търново, каза директорът на Областно пътно управление - Русе инж. Стамен Савов. „Той е в района на община Ценово между пътния възел Гара Бяла и пътния възел, който е западно от Ценово, където магистралата се пресича с второкласния път Гара Бяла-село Вардим. Уточнявам, че магистралата пресича този път, а не отива към село Вардим“, каза инж. Савов, цитиран от Русе Медиа.

Участъкът е част от първите два лота на магистралата Русе - Бяла и обход Бяла, за които в края на миналата година има подписани договори с консорциумите, спечелили процедурите за проектиране и строителство. „В момента много активно се работи върху техническото проектиране, защото ние имаме първоначално един идеен проект на магистралата. Съответно извършват се геоложки проучвания на трасето, геодезистите и проектантите заснемат, извършват истинският технически проект, където вече се вземат конструктивните решения за самото трасе, пътя, съоръженията по него и т.н.“, обясни още директорът.

Двата лота имат обща дължина от 76 км.

Трасето тръгва от връзка с пътя за Силистра, малко преди зона „Тегра“, има предвиден голям пътен възел. Оттам продължава, заобикаляйки промишлената зона и сметището, прави връзка с пътя за Николово, оттам пресича пътя за Варна преди кв. ДЗС. Пресича река Русенски Лом, ще има голям мост между Басарбово и Красен, пресича третокласния път в близост до с. Божичен, в близост до Иваново също имаме едно слизане, и продължава в посока в близост до Две могили, пресича съществуващия път Русе - Бяла с голям пътен възел. Това е първият участък. Това е в близост до разклона за с. Екзарх Йосиф.

Вторият лот продължава оттам, под Обретеник, слиза посока река Янтра, голям мост пресича между Ценово и Белцов, минава от западна страна на Ценово. Имаме пътен възел Ценово, където се пресича с пътя за Вардим, оттук продължава в посока Гара Бяла, имаме пътен възел гара Бяла и оттам с пътен възел на пътя преди Пейчиново в посока София завършват тези два лота. Оттам ще бъде продължен третият участък, който стига до Велико Търново“, обясни инж. Савов.

По третия лот Бяла - Велико Търново в момента се изработва подробен устройствен план и впоследствие ще се премине към процедура за избор на изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    До 5
    Да, ама я сметни 25км магистрала,по 22.5 милиона на километър.....прилична сума,нали...
  • 5
    7
    Гост
    Савов,обърни внимание на пътя Русе Бяла,че на теб ще ти тежат жертвите. Като цяло всички в България които се занимавате с пътно поддържане и строителство сте за бесилото.
  • 6
    6
    Симеон
    Чудя се кога прокуратурата най после ще се събуди и ще прояви интерес към този и оня генерал космонавт директора на болница КАНЕВ инженер Иванов. Ама то има ли икономическа полиция , бе? Тия двамата не делят с никого, всичко в гушката
  • 13
    5
    Хе хе
    Ами , че това е с над 25 км повече, до Бяла, отколкото по сегашния път!
  • 9
    4
    Ами
    Нищо не разбрах .......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари