Спряха микрофона на Беновска заради неудобен въпрос

0
"Кучето е заровено в САЩ, за да се „вихри“ в България Маковей и да клейми Бойко Борисов" твърди Беновска
"Кучето е заровено в САЩ, за да се „вихри“ в България Маковей и да клейми Бойко Борисов" твърди Беновска

По-рано днес беше разпространена информацията, че охрана е извела журналистката Илиана Беновска от дискусията "Гражданският глас срещу корупцията - Кой чува?". Причина за това бил опитът на журналистката да зададе своя въпрос на бившия румънски правосъден министър Моника Маковей по време на изказването й. БЛИЦ се свърза с г-жа Беновска, която се съгласи да изкаже своята позицията за случилото се, както и за посещението на Моника Маковей в България. Публикуваме отговорите й без редакторска намеса:

- Бяхте ли действително изведена с охрана от дискусията "Гражданският глас срещу корупцията - Кой чува? 
- Давам интервюто в името на фактите. НЕ, НИКОЙ НИКОГА НЕ МЕ Е ИЗВЕЖДАЛ ОТ НИКЪДЕ. НИТО ОТ ЦИТИРАНОТО ОТ ВАС СЪБИТИЕ - запазете курсива, моля, ако информирате правилно, а не се опитвате да манипулирате. Благодаря.

- Вярно ли е това, че е станал скандал заради ваш въпрос, зададен по време на изказването на бившия румънски правосъден министър Моника Маковей?
- „Г-жо Маковей,ако сте толкова успешен борец против корупцията и за законност в Румъния, защо се провалихте само с 4% на президентските избори? Защо Румъния не Ви разпозна като свои защитник? Защо, ако сте била ефективна като министър на правосъдието, ЕК не премахна 8 годишния мониторинг върху съдебната система на Румъния?“ Това запитах г-жа Маковей веднага след пространното й 30- минутно изложение как над лицето й са се надвесвали заплашително румънски сенатори, против правосъдие в Румъния и други „драматични“ подробности не по същество… Въпросът ми е единственият, който може да й бъде зададен. Отговорът й е показателен какво търси в България, непризнатата за президент на Румъния Маковей… Под нивото ми е да разказвам как „мъже“… се втурнаха срещу мен,когато запитах извън бодряшкия,по Мак Доналдс, дневен ред. Не им се получи. След като ми спряха микрофона се приближих до госпожата Маковей, зададох си въпроса и тя,нямаше как, ми отговори публично. Сцената е записана и излъчена от много медии, а К2 излъчи и пази записа…Госпожата Маковей дълго ми обясняваше, че е нямала пари, коли, хора, медии… Не ми отговори има ли харизма… Румънката Маковей не ми отговори и как се осмелява да оценява българина Бойко Борисов - 2 пъти министър-председател, с 13 спечелени избори. Коментарът е Ваш – не на троловете , а на националноотговорните.

- Как ще коментирате появилите се твърдения, че посещението й е организирано от хора, свързани с „Протестна мрежа” и всъщност е кампанийно?
- Кучето е заровено в САЩ, за да се „вихри“ в България Маковей и да клейми Бойко Борисов. По стечение на обстоятелствата са на власт и американските „къси маши“ от РБ. Антуражът им, „Протестна мрежа”, е платен от посланик Марси Рийс, тя да каже защо САЩ го правят. САЩ да си кажат ясно,че си искат удобния Плевнелиев, а не българския Борисов. САЩ да си кажат защо се опитват да направят България пазар на ГМО и евтина, висококвалифицирана работна ръка? Рийс да каже защо Рамадан Кунев, ох, извинете за лапсуса, Радан Кънев дундурка тази румънска госпожа … А РБ да си кажат дали , г-жа Кунева, г-н Лукарски и други знайни и незнайни „реформатори“ обожават, боготворят Маковей … Кънев ли командва „парада“ в РБ, чрез субсидия на САЩ? 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари