Спортен клуб превзе училищно игрище във Варна

1
Клуб по баскетбол се е самонастанил в двора на училището и гони децата ни от там, жалва се варненец
Клуб по баскетбол се е самонастанил в двора на училището и гони децата ни от там, жалва се варненец Снимка: "Черно море"

Клуб по баскетбол се е самонастанил в двора на училището и гони децата ни от там, жалва се варненец

Спортен клуб по баскетбол от Варна заема неправомерно игрищата в двора на централно варненско училище. За това алармираха живущи в района на ОУ "П.Р. Славейков" и Трета ПМГ. "От април месец общината разби футболните игрища в района, за да направи повече паркоместа за платено паркиране в района. Вече пет месеца тънем в прахоляк и боклуци, а децата няма къде да играят. За сметка на това клуб по баскетбол се е настанил в двора на близкото училище и гони децата ни от там, за да тренират там възпитаниците му. Това е безобразие", жалва се Емил Петров, баща на две деца, съобщи агенция "Черно море".

Новите баскетболни кошове, които ползва и клубът, са изградени на футболното игрище в училището. След като от "Варнабскет" заемат кошовете, треньорът гони децата и не им дава да играят на игрището, добавя още той. В същото време родителите на малчуганите пушат цигари и люпят семки, докато чакат отрочетата си да се натренират.

Проверка установи, че въпросния клуб тренира всяка седмица в понеделник и сряда от 18:30 ч. до 20:30 ч. часа, като заема изцяло голямото футболно игрище и баскетболните кошове, разположени на същия терен. В същото време малчуганите тренират в клуба срещу 50 лв. месечно на дете.

Училищата във Варна нямат право да преотдават общинската собственост под наем. От местната власт останаха изненадани от самоволството на спортния клуб.

Ето и какво отговориха от там на сигнала:

Направена проверка за наличие на сключени договори от страна на директорите на ОУ „Петко Рачев Славейков“ и ІІІ ПМГ „Акад. Методий Попов“ със спортен клубВарнабаскет“, установи, че ръководствата на образователните институции не отдават под наем спортните площадки, находящи се в училищните дворове.

На територията на общинските училища има изградени спортни площадки и фитнеси на открито, чието ползване в извънучебно време е свободно и регламентирано с информационни табели, съгласно Наредба за обществения ред на територията на община Варна.

Същите указват ползване:

1. През учебно време:

От 01.10. до 31.05. от 19:00 до 22:00 часа

От 01.06. до 30.09. от 19:00 до 23:00 часа

2. През ваканции и учебни дни:

От 01.10. до 31.05. до 22:00 часа

От 01.06. до 30.09. до 23:00 часа

На табелите са изписани телефонни номера, на които гражданите могат да подават сигнали при установяване на нередности.

Във въпросните правила обаче липсва такова за заключване на училищните дворове в почивните дни. В същото време дворът на "Трета ПМГ" и ОУ "П.Р. Славейков" се заключва в събота и неделя. Това обаче на възпрепятства желаещите да тренират, които увреждат оградата, за да си осигурят достъп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари