Според "острието" на ГЕРБ Десислава Атанасова сме в конституционна криза

0
"На Председателски съвет не стигнахме до крайно решение, защото сме в конституционен тупик", заяви Атанасова
"На Председателски съвет не стигнахме до крайно решение, защото сме в конституционен тупик", заяви Атанасова Снимка: БГНЕС / Архив

"Мисля, че сме на ръба на конституционна криза"

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус". Атанасова направи коментара си след Председателски съвет по казуса дали да се гласува проектокабинета на "Има такъв народ". "Имаше предложения и да се попита Конституционният съд за някакво тълкувателно решение, защото това е прецедент", заяви тя. По думите ѝ може би днес ще стане след като в 11.30 ч. ще има Председателски съвет отново.

"На Председателски съвет не стигнахме до крайно решение, защото сме в конституционен тупик", допълни Десислава Атанасова.

"Към този момент аз мисля, че сме на ръба на такава. Общо взето през тези 31 години действия на Българската Конституция не е имало такъв прецедент. Жалко е, че всички заявки за рестарт на държавността, връщане на парламентаризма бяха гори предизборни слогани. Факт е, че всеки прави каквото си реши, дори на ръбата на Конституцията и закона", категорична бе Атанасова.

Според нея Народното събрание следва да има акт. "Каквато и да е заявка, от когото и да е. Имали сме случаи на подаване на оставка от министър-председател, министри, колеги народни представители, включително оставки от председатели на парламент, в някои от случаите Конституцията е категорична. Винаги съгласно Конституцията и правилника парламентът има някакъв акт, който издава. Така според мен указът на президента, който е внесен в Народното събрание към този момент не регулира никакви отношения. Вярно е, че има волеизявление, но то е направено и пред президентската институция и пред парламента. Въпросът е какъв акт ще последва от президентството". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари