Спипаха шофьор с отнета книжка да кара мотоциклет с прекратена регистрация в центъра на Русе

1
На водача са съставени актове и е започнато досъдебно производство
На водача са съставени актове и е започнато досъдебно производство

Бързо производство е образувано срещу неправоспособен водач, лишен от правоуправление, управлявал нерегистриран мотоциклет с прекратена регистрация.

На 7 юни около 17:00 ч. на ул. "Хан Аспарух" в Русе мотоциклет е бил спрян за проверка от служители на Първо РУ, като на място е изпратен за съдействие и екип на сектор "Пътна Полиция". При проверката е било установено, че водачът на мотоциклета с  марка "Хонда" , модел "ЦБР 600" с великотърновска регистрация – 28-годишен мъж от с. Стражица е лишен от право да управлява МПС по административен ред, не притежава съответната категория за управлявания от него мотоциклет, а освен това превозното средство е с прекратена регистрация по реда на чл.143,ал.15 от ЗДВП.

На водача са съставени актове по смисъла на чл.140, ал.1 и чл.100, ал.1,т.2  от ЗДВП, по смисъла на чл.483, ал.1 от Кодекса на застраховането, по смисъла на чл.150а, ал. 1 от ЗДВП  и по смисъла на чл. 145,ал.2 от ЗДВП.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 28-годишния е започнато бързо производство за престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари