Спецсъдът отказа на Бобоков да пътува в чужбина

0
„Нямам никакви намерения да се укривам“, заяви Пламен Бобоков в съдебната зала
„Нямам никакви намерения да се укривам“, заяви Пламен Бобоков в съдебната зала Снимка: БГНЕС/архив

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина

Той поиска да бъде отменена ограничителната му мярка да напуска страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, уточнява БГНЕС.

Според съда ако има право да пътува в чужбина – Бобоков може да се укрие от правосъдието.

Същото е становището и на прокуратурата. Отделно от отказа съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март. Според защитата му обаче то не може да бъде осъществено заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението.

„Нямам никакви намерения да се укривам“, заяви Пламен Бобоков в съдебната зала.

Той подчерта още, че у нас има семейство с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Според държавното обвинение те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. Освен него, през юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение – този път за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента. Третото обвинение за Пламен Бобоков е от Окръжната прокуратура в Русе и е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук