Пламен Бобоков: След Борисов най-голямото зло е Гешев

1
По-рано днес Русенският окръжен съд назначи днес допълнителна тройна съдебно-археолгическа експертиза за намерените артефакти в дома на бизнесмена Пламен Бобоков
По-рано днес Русенският окръжен съд назначи днес допълнителна тройна съдебно-археолгическа експертиза за намерените артефакти в дома на бизнесмена Пламен Бобоков Снимка: БГНЕС

По-рано днес Русенският окръжен съд назначи днес допълнителна тройна съдебно-археолгическа експертиза за намерените артефакти в дома на бизнесмена Пламен Бобоков

"Всичко в тази държава в последните години се случва с пожеланието и със съдействието на Бойко Методиев Борисов. Нищо случайно няма. Той управлява всички служби, особено спецсъда и спецпрокуратурата, главният прокурор е на негово подчинение, включително и медиите. Трудно е да влезеш в мислите на този човек. Той е много завистлив и злобен, отмъстителен. Изпитва удоволствие да мачка хората. Той е социопат, който хората след години ще изучават". Това каза в интервю за БНР бизнесменът Пламен Бобоков.

Той подчерта, че е важно да има добра комуникация между бизнеса и правителството:

"Това е механизъм, който трябва да съществува в синхрон. Правителството би трябвало да подхожда джентълменски, когато бизнесът излиза в чужбина, но не да слага чадъри, а да помага с необходимите действия - присъствие, подписване на международни споразумения... За да си успешен бизнесмен, трябва да си на еднакво разстояние от всички партии без особени приоритети. Винаги сме се борили за плурализъм. Обикновено сме на страната на опозицията. Много рядко са ни подкрепяли управляващи, защото те бързо се изкорестяват от властта... Сега играем за свободната държава, за правовия ред, за това мутрите да си отидат. България може да вкара в затвора някой и друг прокурор. Мафията така се е сраснала и с прокуратурата. Има прокуратура с каскет и прокуратура без каскет. Най-важното за развитието на една държава е върховенството на правото... След Борисов най-голямото зло е Гешев. Пеевски е алчен самозабравил се младеж".

Бобоков е категоричен, че никога не е бил близък с Борисов, "защото той не обича умните хора, а обича по-простите".

"Имали сме нормални отношения, които се развалиха в края на 2019 година, но нямам представа защо. Вероятно му се е въртяла идиотска идея за преврати. Бях чул такива слухове. Преди да направят нещо, те винаги пускат слухове за това", допълни той в предаването "Нещо повече".

Според него "логиката на историята е тираните да стигнат до своя край".

"Падането от власт на Борисов не е достатъчно. Той трябва да влезе в затвора. С това нещо бавно привиква. От това може би идва целият му ужас и този мутринг".

По-рано днес Русенският окръжен съд назначи днес допълнителна тройна съдебно-археолгическа експертиза за намерените артефакти в дома на бизнесмена Пламен Бобоков. Обвинението срещу него е, че на 17 юни миналата година в дома си в Русе държал 50 върха на стрели и копия - на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Искането за допълнителна експертиза бе отправено по време на днешното заседание от адвоката на Бобоков Ина Лулчева, а съдът го одобри. Вещите лица трябва да обяснят по какъв начин е формирана цената на всеки предмет и да представят източниците, въз основа на които е определена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари