Пламен Бобоков: Гешев е мутра, облечена в тога, терорист, с когото не се преговаря

6
Правосъдните органи са се превърнали в банда мутри, които изземват бизнеси, заяви бизнесменът
Правосъдните органи са се превърнали в банда мутри, които изземват бизнеси, заяви бизнесменът

Иван Гешев е мутра, облечена в тога. Той е терорист и с него не се преговаря, почва се и ще се довърши

Това каза днес в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" бизнесменът Пламен Бобоков.

Заедно с брат си Атанас той е обвиняем за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души. Специализираната прокуратура твърди, че те са се възползвали от схема за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества, които са имали отношения с дъщерната компания на "Монбат" - "Монбат рисайклинг".

Освен това през юли 2020 г. Пламен Бобоков получи и обвинение за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция. Специализираната прокуратура твърди, че двамата са участвали в престъпен сговор, чрез който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата ситуация в Либия и Украйна, с която бизнесменът не можел да се сдобие правомерно.

"Това са скалъпени обвинения, прокурорите ги знаят, те работят под диктат. Вие да разбрахте ли нещо за Италия, боклуци, братски служби, подали сигнали, нещо да се те чули? Опитват се да ни изкарат виновни за нещо, което никой, никога не е правил. Ще завърши всичко с пълно фиаско", коментира днес Бобоков.

Той е на мнение, че специализираният съд и прокуратура трябва да се закрият, защото са органи на извънредно правосъдие. Пламен Бобоков е на мнение, че с промени в Закона за съдебната власт може да се стигне до разследване срещу главния прокурор и той да бъде вкаран в затвора "за назидание".

"Правосъдните органи са се превърнали в банда мутри, които изземват бизнеси. Това са магистратите покрай Гешев. Няма да се учудя, ако около съдиите от ВСС излязат доста интересни неща и факти. Това е среда, която се самовъзпроизвежда", обобщи бизнесменът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари