Специално обучено куче открива контрабандни цигари на „Капитан Андреево“

0

Четириногите търсачи се използват за товари, които са опаковани по специален начин

31 милиона къса контрабандни цигари са задържани от Агенция „Митници“ за миналата година. От тях над 9 милиона къса са само на граничен пункт „Капитан Андреево“. В борбата с незаконния трафик на цигари на най-големия сухопътен пункт у нас, митници включиха и специално обучено куче.

Поради натоварения трафик на пункта работата на кучето е доста тежка. То трябва да действат в тежки условия като голямо запрашаване изпарения от газове.

Кучето реално може да работи 10 до 15 минути. След това има нужда да си вземе почивка“, обясни пред камерата на bTV началникът на митнически пункт „Капитан Андреево“ Георги Господинов.

По думите му митническите кучета се обучават през целия си живот на служба, а едно куче може да работи не повече от 7-8 години при условия като тези на пункта „Капитан Андреево“.

Четириногите търсачи се използват за товари, които са опаковани по специален начин, които не могат да бъдат отворени фабрично или след проучване на рентген не може да се установи съдържанието им.

Обикновено тайниците, в които се намират цигари и кучетата ги откриват, са фабричните кухини на превозните средства, отбеляза още Георги Господинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари