Рон души за контрабандна стока на Дунав мост

0

Специално обученото да открива тютюневи изделия митничарско куче Рон надуши голямо количество контрабандни цигари на ГКПП „Дунав мост“.

С помощта на голдън ретривъра служителите са спрели незаконен износ на 20 815 кутии цигари, скрити в четири превозни средства, съобщават от Агенция „Митници“.

И при четирите случая е проявена голяма изобретателност за укриване на стоката, като са били направени специални тайници или използвани максимално фабричните кухини на превозното средство. Подът на пътнически микробус буквално бил застлан с цигари, а след това покрит. В друг случай пакетите били наредени плътно в кухини между ПВЦ профили за дограма, превозвани на платформи, прикачени към два вана. Тютюневите изделия са били с български акцизен бандерол, предназначени за черния пазар на страни от Западна Европа. Незаконният износ е установен за времето от 19 до 24 януари.

Цигарите са конфискувани, а превозните средства са задържани. Срещу извършителите на нарушенията е образувано административно наказателно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари