Спасиха Роска, търсят ѝ осиновители

3

Прегазеното куче ще остане под лекарско наблюдение поне десет дни

Прегазеното край пазарджишкото село Мало Конаре куче Роска е оперирано в пловдивска ветеринарна клиника, съобщава „24 часа“.

Животът на животното вече е вън от опасност, но то трябва да остане под лекарско наблюдение поне 10 дни, каза Трифон Кабуров, който се е заел с обгрижването на кучето и го е докарал в Пловдив, след като беше блъснато.

Роска е претърпяла операция за спасяване на таза и са ѝ поставени метални пластини. Лекарите от клиниката вярват, че няма да е необходима втора интервенция. След изписването си кучето ще бъда отглеждано в приемен дом от Росица Идакиева. Жената е активист на „Четири лапи“ и е с голям опит в грижите за пострадали животни.

Обявена е дарителска сметка за възстановяването на Роска. Целта е да бъдат заплатени всички медицински процедури, които предстоят за възстановяването на кучето. Българи от страната, както и наши емигранти от цял свят, са се отзовали на зова за помощ.

Имаше имейли от Аржентина, САЩ, Норвегия, Англия, Холандия, Германия и всички предлагаха финансовата си подкрепа“, казва Трифон Кабуров. След като животното се стабилизира, ще му бъде намерен постоянен дом и нов стопанин, който да поеме грижите за него.

Жителите на Мало Конаре, където беше прегазено бездомното куче, се събират утре от 12 часа мирен протест в центъра на селото. Роска беше пометена от джипа на местен жител навръх Бъдни вечер. Камери запечатаха как автомобилът се отклонява от пътя, прави завой и се насочва към животното. Шофьорът беше установен и арестуван за 24 часа и впоследствие освободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари