Спасиха млад мъж ужилен от стършел

0
Гастарбайтерът се завърнал в родното си село да си почине, а накрая се озовал в реанимацията
Гастарбайтерът се завърнал в родното си село да си почине, а накрая се озовал в реанимацията

26-годишен млад мъж от гоцеделчевското село Лъжница беше спасен от лекарите на болница „Иван Скендеров“ след ужилване от стършел.

Дошъл си в отпуска в родното село завчера гастарбайтерът усетил силна болка от ужилване в главата, малко по-късно получил силен оток и зачервяване. Младият мъж веднага се качил на колата си и потърсил помощ в спешно отделение на гоцеделчевската болница. Медиците веднага го настанили на интензивно лечение в отделението по реанимация.

Пострадалият е проявил реакция от ужилването, силната интоксикация на организма е овладяна, провеждаме лечение под активно наблюдение на анестезиолози", каза пред struma.bg директорът на МБАЛ – Гоце Делчев д-р Мария Радойкова.

Tова е третият случай за този месец с ужилен от стършел. "14-годишно момиче от Гърмен и 43-годишен мъж от хаджидимовското село Блатска, изпаднал в кома, също  са спасени в болницата”, допълни д-р Радойкова.

Тя разясни още, че ужилването от насекомото, особено по врата и главата, е рисково. Отровата на стършелите въздейства на нервите, както при ухапване от змии. Стършелите са дори по-опасни от змиите и бързата лекарска намеса е решаваща. Хората не трябва да подценяват опасността, при проява на свръхчувствителност, която се провявава след 15-ата минута от ужилването със сърбеж, зачервяване, обширен обрив по тялото, болка в корема, гадене и  повръщане, трябва да се потърси спешна помощ. Рискови симптоми са и замаяност, понижено кръвно налягане, загуба на съзнание и затруднено дишане, тогава лекарската намеса е животорешаваща.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари