Спасиха бедстващи птици в Лом

1

Състрадателни ломчани спасиха две бедстващи птици, които са застрашени от изчезване – кафяв пеликан и герак, споделя BulNews.

В понеделник пеликанът обикалял дезориентиран животинския пазар в крайдунавския град и бил голяма атракция за фотолюбителите. Никой обаче не сигнализирал на местните власти за бедстващата птица, докато милостиви хора не позвънили в общината. Те обяснили, че птицата е премръзнала и е уплашена от хорското любопитство.

Екип еколози веднага се отзовал на сигнала и прибрал измръзналата птица. Кафявият пеликан бил прегледан от ветеринарен лекар, който установил, че е в много добро състояние и не се налага да бъде лекуван в кризисния център, а просто бил уплашен. Орнитолози пуснали птицата във водите на река Дунав.

На следващия ден ломчани помогнали на още една бедстваща птица. Във вторник на брега на Дунав граждани намерили измръзнал герак в безпомощно състояние. Хората веднага сигнализирали в общината, от където изпратили екип, който прибрал на топло птицата. Големият ястреб или герак е защитен от закона на територията на България.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари