Спадът в покупките на имоти се задълбочава

2
Ще тръгнат ли надолу цените на жилищата?
Ще тръгнат ли надолу цените на жилищата? Видео: NOVA

Има ли охлаждане на пазара и ще тръгнат ли надолу цените на жилищата?

Спадът в покупките с имоти се задълбочава, предава NOVA. Вече четвърто тримесечие сделките с жилища намаляват, показват данните на Агенцията по вписванията. Този път отлив при продажбите има в цялата страна. А ефект вече се наблюдава и поне половината сделки с имоти вече се реализират с отстъпка от първоначалната оферта.

Покупките на жилища в страната започнаха да вървят надолу след средата на миналата година. През последното тримесечие обаче този спад се задълбочава и към края на юни достига 15%. Сделките през последното тримесечие са над 54 хил., което е със 9557 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, показват данните на Агенцията по вписванията.

В същото време на пазара се регистрира минимален отлив от сделките с ипотеки. За първото полугодие например покупките, извършени с кредит, са около 23 % от всички сделки. В София през последното тримесечие (април – юни), 54% от всички сделки са с ипотека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари