Социалната комисия прие минимална заплата от 850 лева

1
Засега решението е само на първо четене
Засега решението е само на първо четене Снимка: Dunavmost

Засега решението е само на първо четене

Социалната комисия в парламента прие минималната заплата да стане 850 лв.

Това стана на фона на вълна от протести. Синдикатите демонстрираха пред парламента като украсиха коледна елха за депутатите. Но вместо с коледни играчки, искания за адекватна политика по доходите. КНСБ настоява парламентът да поиска от служебния кабинет да внесе бюджет за догодина. А там да бъде заложено увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за работещите на терен.

Сред исканията е минималната работна заплата също да нарасне от сегашните 710 лева на 850 лева. Такава е сумата, която социалната комисия в Народното събрание гласува на първо четене. Пред Народното събрание - синдикатите настояха за по-високи доходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари