Соломон Паси: В момента британската нация халюцинира

0
Това ще бъде една политическа трагедия, един икономически хаос
Това ще бъде една политическа трагедия, един икономически хаос Снимка: Кадър БНТ

"На британците беше продаден един много тежък наркотик, който предизвиква халюцинации. И в момента британската нация халюцинира. Те имат представа, че ако скочат от небостъргач, ще могат да полетят. Но това няма как да се случи”.

Това заяви бившият външен министър Соломон Паси по повод ситуацията във Великобритания в момента около излизането на страната от ЕС, предава БНТ.

Паси заяви, че има моменти на просветление и има трезви гласове, които искат "да изваят британското общество от тази наркоза", но и те са попаднали в плена на референдума Брекзит.

"Това ще бъде една политическа трагедия, един икономически хаос", каза Паси за предстоящия Брекзит. Ще има и териториални измерения, защото големият спор между Великобритания и Испания за Гибралтар вече ще бъде предрешен в ЕС в полза на Испания. Нищо чудно британците да загубят политически позиции и за Фолклендските острови, прогнозира бившият външен министър.

"Хората, които продадоха този наркотик на Великобритания, ще трябва да понесат своята политическа отговорност, но за съжаление в живота не става така - плащат следващите поколения", смята Паси.

Причината за Брекзит според него се нарича популизъм.

"В момента няма активно поколение, което помни ужасите на Втората световна война и причините, които доведоха до нея. А причините, които доведоха до нея, бяха популизъм. Заради това, че популизмът е добре забравен в Европа, започва да се завръща и това е нещо, на което всички ние ще плащаме цената”, коментира Соломон Паси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари