Соломон Паси: На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия

0
Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ
Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ Видео: bTV

„Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е съвсем рутинна – протоколна визита. Ние сме страна членка и това посещение влиза в задълженията на генералния секретар”.

Това каза в предаването „Тази сутрин” президентът на Атлантическия клуб и бивш министър на външните работи Соломон Паси, предаде bTV.

Според него основна тема в разговорите между Столтенберг и премиера Бойко Борисов ще бъде сигурността в Черно море и изключителния дисбаланс във въоръженията.

"Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, което ще наруши баланса на върха в Европа. Ние знаем, че в Европа има едни атомни бомби, атомни оръжия, как и къде ще бъдат разместени тези оръжия аз не мога да кажа, но със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда, не е стратегията на Тодор Живков "Балканите без ядрена зона". Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира, както го гарантираха през цялата студена война", заяви бившият външен министър Соломон Паси

"Несигурността в Черно ще е основна тема на посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София, тъй като Русия притежава 80-90% от въоръженията в Черно море, така че няма как това да не притеснява НАТО. Ще се говори и за приемането на Македония, както и 2-та процента от държавния бюджет, които трябва да се използват за въоръжение в страната", каза още той.

Разбира се, че ще стане въпрос и за 2-та процента от бюджета, които трябва да отделяме за отбрана, както и за приемането в Алианса на Македония, добави той.

Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия, защото ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката, каза Паси по повод изказване на президента Румен Радев.

Бившият министър на външните работи коментира и срещата във Виетнам между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. по думите му ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари